Hanne Breinbjerg indtrådt som assistent

Post date: Apr 20, 2015 12:03:52 PM

Hanne Breinbjerg er nu indtrådt som assistent i Ikast Begravelsesforretning. Her fortæller hun lidt om sin baggrund:

Midt i livet og i gang med sin tredje uddannelse

Når mine tidligere kunder i Ejstrup og Nørre Snede spørger mig, hvad jeg nu laver efter mine 20 år som guldsmedemester undrer de sig noget over mit svar: Jeg er ved at uddanne mig til bedemand!

Jeg voksede op på Ejstrup-egnen og blev uddannet til håndarbejdslærer og arbejdede med undervisning nogen tid. Senere gik jeg i lære og arbejdede som guldsmed, først i London og senere i Ejstrupholm,hvor jeg åbnede Guldværkstedet. . Lokalt blev jeg kaldt ”Guldheksen” i al fredsommelighed.

Livet har givet mig mange erfaringer, vi får alle noget med i rygsækken. Mine to sønner og jeg har i fællesskab mødt livets alvor i form af sygdom og dødsfald. Vi har talt meget sammen om de emner. Victor, min ældste søn, ville som 14-årig i praktik som bedemand – ret usædvanligt. Og nu er det altså mig, der har været i praktik som bedemand og efterfølgende er gået i gang med uddannelsen som bedemand hos de organiserede Danske Bedemand med Martha Gadeberg, Ikast Begravelses­forretning som mentor.

Bedemand er jo ikke noget, man sådan lige uddanner sig til. Uddannelse er godt, men ikke tilstrækkeligt. Ligeså vigtigt er det at udvikle sig som medmenneske og samfundsborger og med tiden blive bedemand.

At være bedemand minder tildels om mit tidligere virke. Man kender ikke på forhånd dagens opgaver, man taler med mange forskellige personer, og skal finde ind til netop deres behov og ønsker. Det er et håndværk, et servicefag, og man er i visse situationer nød til at være kreativ tænkende…..Det passer mig godt.

Bedemanden, er jo ikke en person man som regel ser frem til at skulle ringe til, men jeg håber at jeg vil blive udvist tillid til at jeg magter opgaven, som jeg er meget ydmyg over for.